Ceasul lui Abraham Lincoln ascunde un mesaj „secret”

Mesajul se află în interiorul ceasului din aur pe care Abraham Lincoln îl deţinea şi a fost descoperit de Muzeul Statelor Unite.

Ceasul din aur care aparţinea lui Abraham Lincoln avea gravat în interior un mesaj secret care marchează începutul Războiului Civil din Statele Unite, informează Reuters.

Inscripţia a fost descoperită de Muzeul Statelor Unite şi, potrivit specialiştilor în domeniu, Abraham Lincoln nu ar fi ştiut de existenţa ei. Gravura datează din 13 aprilie 1861 şi este semnată de Jonathan Dillon, un „ceasornicar obişnuit”, după cum au stabilit istoricii americani.

În interiorul ceasului acesta a scris: „Fortul Sumpter a fost atacat de rebeli. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că suntem guvernaţi”.

Reprezentanţii muzeului au spus că ceasul a fost deschis după ce conducerea a fost contactată de unul dintre stră-stră-nepoţii ceasornicarului, care locuieşte în prezent în Ilinois.

În timpul Războiului Civil din Statele Unite, trupele de soldaţi au deschis focul asupra Fortului Sumpter în data de 12 aprilie 1861. 47 de ani mai târziu, un ceasornicar pe nume Dillon a spus ziariştilor de la The New York Times că „în timp ce repara ceasul lui Abraham Lincoln a auzit că primele focuri de armă s-au tras”.

Dillon a povestit jurnaliştilor cum în acel moment a luat un obiect ascuţiti pentru a marca „acea zi istorică în interiorul ceasului preşedintelui american”. A continuat prin a spune că, după cum îşi aminteşte, nimeni, nici chiar Abraham Lincoln nu ar şti de existenţa acestei inscripţii.

„Lincoln nu a ştiut niciodată de mesajul pe care îl purta în buzunar”, a spus Dillon. Brent Glass, directorul Muzeului Naţional al Istoriei Statului American a spus: „Este o latură personală a istoriei. Un ceasornicar obişnuit a decis să graveze acest text pentru ca o zi importantă a istoriei să poată fi amintită”.

Dvr stand alone

DVR-ul stand alone este componenta de baza intr-un sistem de supraveghere video profesional. Cu ajutorul acestui echipament, camerele de supraveghere pot fi vizualizate local pe un monitor sau televizor si mai mult decat atat, pot fi vizualizate chiar si din alta locatie cu ajutorul internetului. Dvr-ul este conceput pentru a functiona fara oprire si este o unitate independenta de orice alta componenta hardware sau software.
In general sistemele de supraveghere complexe au la baza DVR ce poate avea 4, 8, 16, sau 32 de intrari video. Acest dispozitiv este proiectat astfel incat sa inregistreze in timp real pe fiecare intrare in parte si dispune de ultimul tip de compresie, H264. Recent, tehnologia 3G a fost implementata in aceasta unitate si in acest mod daca este nevoie de supraveghere video intr-o zona fara internet, un stick poate rezolva problema destul de rapid.

Camerele de supraveghere se leaga de DVR printr-un cablu coaxial. Ulterior impulsurile video sunt comprimate si salvate pe memoria interna HDD. Datorita algoritmului de comprimare, datele pot fi stocate (in functie de memoria alocata) pana la doua luni sau mai mult. Dupa ce memoria se va umple, digital video recorder-ul va sterge in mod automat cel mai indepartat eveniment. Cu alte cuvinte nu este nevoie de interventia dvs decat in prima faza cand se fac setarile preliminare.

Tot cu ajutorul unitatii DVR stand alone se pot controla si camerele ptz (pan-tilt-zoom) datorita portului special RS485. Prin acest port, din interfata de utilizare se poate controla obiectivului camerei PTZ care poate fi rotit in plan vertical / orizontal si de asemenea, se poate actiona functia de zoom optic ce permite apropierea de un obiect sau o persoana in caz de nevoie.

Un alt beneficiu de mentionat este faptul ca digital video recorder-ul poate functiona in paralel cu un sistem de alarma. Se pot atasa senzori PIR ce pot activa sirena in cazul in care cineva intra in locatie dupa terminarea programului. De asemenea, daca se doreste, se poate monta si un dialer gsm care functioneaza impreuna cu dvr-ul si sistemul de alarma. Acest dialer gsm nu face altceva decat sa sune pe un numar de telefon pentru a anunta ca o persoana a intrat in locatie.

Alarma este silentioasa astfel ca puteti lua rapid masuri de prindere a infractorului. Fie va deplasati personal in zona, fie chemati politia daca sunteti plecat din oras. Beneficiile unui dvr stand alone dupa cum vedeti sunt extrem de multe iar scopul inventiei acestui echipament este sporirea nivelului de siguranta.

Viata de elev

Se spune ca anii de liceu sunt cei mai frumosi ani din viata unui om …

Viata elevului de Caragiale este foarte frumoasa.Vine la scoala , obosit si somnoros , isi lasa ghiozdanul si se duce cu prietenii in Molinari sau La o barfa sa-si savureze cafeaua si sa fumeze dupa caz o tigare.

Termina  cafeluta si tigarea iar urmatoarea oprire este la arborii lui Caragiale.Mai fumeaza o tigare , isi etaleaza telefonul cu tuci scrin touch screen iar dupa aceea pleaca fericit la ore.Cele 5 ore ramase trec ca prin minune iar elevul pleaca fericit ca a mai trecut o zi de scoala.

Ajunge acasa si imediat intra pe mess , pune un status de genu “DND imi scriu” sa vada profesorul pe care il are in lista in grupul “Persoane care trebuiesc asasinate” ca este elev silitor si ca toata ziua isi toceste creierii sa se pregateasca pentru ziua urmatoare.

Iar in urmatoare zi ciclu se repeta si tot asa si tot asa …

Concluzia : Anii de liceu sunt cei mai frumosi ani din viata noastra si trebuie sa profitam de ei  ……  mai ales daca inveti in ILC :)

Geci de iarna, pentru dama, trend 2013

“Am nevoie de haine noi, trebuie sa merg la shopping!”.  Vi se intampla si voua asta la fiecare schimbare de sezon? Nu am nici cea mai mica indoiala ca da. Fara a jigni dependentele de shopping de dragul cumparaturilor, pentru ca plateste “tati” sau “iubi”… Acesta este un sport destul de dureros si chiar costisitor. Si toate astea pentru ca trebuie sa fim in ton cu moda.Este o nevoie pe care societatea in care traim ne-a impus-o si pe care noi am acceptat-o  fara prea mari impotriviri.  Marea problema ramane atunci cand bugetul pentru cumparaturi nu este atat de mare pe cat ti-ai dori si nici nu exista un sponsor binevoitor si dornic sa-ti sara in ajutor adica un fel de Fat-Frumos pe cal alb care in loc de sabie are un card!
Si pentru ca fetele sunt intotdeauna descurcarete, apelezi la  armele din dotare, activezi armata de neuroni si gasesti solutii! Una din ele ar fi sa urmaresti  perioada de reduceri din luna sarbatorilor de iarna,   din marile centre comerciale. Daca ai noroc si foarte multa rabdare, vei gasi haine la preturi accesibile si de foarte buna calitate. O alta solutie o reprezinta magazinele online.  Sunt foarte multe iar ofertele sunt din cele mai variate, de la cizmulite, pantofi si genti pana la geci , costume ski  ,pulovere etc.
Geci de iarna  dama 2013, o simpla cautare pe magnificul internet si batranul Google iti va sari in ajutor. Cuvintele folosite sunt foarte importante pentru motorul de cautare, asa ca aveti grija sa introduceti cei mai importanti factori de interes!
Daca optezi pentru aceasta varianta, ai  grija si acorda atentie sporita informatiilor referitoare  la marimi si la materialul din care este facut produsul.  Un avantaj al acestei metode este modalitatea simpla de comanda si economia de timp pe care o faci! In decurs de o ora poti vizualiza sute de produse fata de ceea ce se intampla cand mergi intr-un mall. Fara indoiala, cel putin o data pana acum ti s-a inamplat sa te  pierzi jumatate din zi cautand un anumit produs  si sa pleci dezamagita nevoie mare!

Santa Baby

Una dintre melodiile mele preferate de Craciun este Santa Baby, in diferitele variante – de la Eartha Kitt pana la Taylor Swift, imi place sa descopar o noua interpretare a melodiei. It’s fun! Varianta Taylor Swift este preferata mea anul asta: Santa honey, come and trim my Christmas tree with some decorations bought at Tiffany’s ;) Santa baby, de fapt, anul asta mi-am deja primit cadoul de Craciun: muntii sclipitori de zapada care ne-au transformat cartierul adormit intr-un joc de copii si bucuria care a tasnit prin geamurile noastre atunci cand am vazut primii fulgi imensi de nea! Sunt fericita atunci cand stiu ca pot topi in causul palmei un strop de zapada adevarata, mai frumoasa ca-n filme, ador sa am obrajii arzatori dupa o excursie in inima orasului, in care am cantat din rasputeri refrenuri de colinde mai mult sau mai putin cunoscute, dupa o ora de patinoar, dupa o zi intreaga de minunatii de zapada. Weekend-ul asta planuiam sa ma duc la munte, dar a venit muntele la Mahomed! In Parcul Tineretului exista si o mini partie de ski, vin fiert delicios se gaseste in Cismigiu, in parcuri am vazut cele mai bune derdelusuri, noaptea toate cartierele bucurestene sunt atat de frumos luminate, cluburile mustesc de party-uri tematice de Craciun, iar noi ne lasam masinile inzapezite acasa si redescoperim mersul pe jos, prin nametii proaspeti si inca scartaietori – ni s-a oferit o iarna de basm, in care frumusetea Craciunului se poate masura in pasi simpli, ca niciodata, in oameni de zapada, portocale si dulciuri cu scortisoara.

Camere de supraveghere wireless

Camera wireless este cea mai buna alternativa la un sistem complet de supraveghere. In general persoanele care vor sa isi monitorizeze copilul ori bona, pot achizitiona cu incredere acest tip de echipament. Chiar daca nu aveti un set de cunostinte solide in industria cctv, camera de supraveghere video wireless este intuitiv de pus in functiune.
Datorita tehnologiei wireless, aveti pe langa simplitatea utilizarii si flexibilitatea de a schimba pozitia lentilei oricand aveti nevoie. Echipata cu obiectiv motorizat, camera wireless va pune la dispozitie doua functii video extrem de importante ce pot fi controlate din interfata de utilizare.
Functia pan-tilt va permite asadar sa rotiti lentila in plan vertical si orizontal pentru a surprinde aria care va intereseaza cel mai mult. Si pentru ca lista de beneficii nu se opreste aici, aveti posibilitatea de a asculta ce se discuta acasa la dvs chiar atunci cand va aflati la birou ori in mijlocul de transport.
Mai mult, se poate memora local activitatea desfasurata daca aveti instalat un card micro-sd sau chiar pe sursa de vizualizare de pe care ati accesat camera. Altfel spus, daca va aflati la munca puteti stoca imagini chiar si pe calculatorul din biroul dvs.
Setul de optiuni este extrem de stufos si creat special pentru a maximiza gradul de siguranta, de aceea camera wireless este cea mai buna recomandare pe care o putem face atunci cand vine vorba de supravegherea unei locatii de dimensiuni reduse.
Cu toate ca o camera de supraveghere wireless este perfecta in orice context, ar putea exista anumite aspecte ce pot fi considerate dezavantaje pentru anumiti utilizatori. Alimentatorul camerei este evident prin fir si trebuie tinut non-stop in priza. In caz contrar nu vor fi afisate imagini. Pentru cei mai pretentiosi insa, exista evident posibilitatea atasarii unui acumulator care va scapa complet de firele inestetice.
Un alt aspect de luat in calcul ce poate fi trecut la dezavantaje este pierderea semnalului. Zidurile foarte groase, ori distanta foarte mare dintre camera si receptor (router) sunt factori ce pot contribui la bruierea sau pierderea totala a semnalului. Asadar aveti grija la aceste lucruri cand instalati camera de supraveghere wireless.