Ceasul lui Abraham Lincoln ascunde un mesaj „secret”

Mesajul se află în interiorul ceasului din aur pe care Abraham Lincoln îl deţinea şi a fost descoperit de Muzeul Statelor Unite.

Ceasul din aur care aparţinea lui Abraham Lincoln avea gravat în interior un mesaj secret care marchează începutul Războiului Civil din Statele Unite, informează Reuters.

Inscripţia a fost descoperită de Muzeul Statelor Unite şi, potrivit specialiştilor în domeniu, Abraham Lincoln nu ar fi ştiut de existenţa ei. Gravura datează din 13 aprilie 1861 şi este semnată de Jonathan Dillon, un „ceasornicar obişnuit”, după cum au stabilit istoricii americani.

În interiorul ceasului acesta a scris: „Fortul Sumpter a fost atacat de rebeli. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că suntem guvernaţi”.

Reprezentanţii muzeului au spus că ceasul a fost deschis după ce conducerea a fost contactată de unul dintre stră-stră-nepoţii ceasornicarului, care locuieşte în prezent în Ilinois.

În timpul Războiului Civil din Statele Unite, trupele de soldaţi au deschis focul asupra Fortului Sumpter în data de 12 aprilie 1861. 47 de ani mai târziu, un ceasornicar pe nume Dillon a spus ziariştilor de la The New York Times că „în timp ce repara ceasul lui Abraham Lincoln a auzit că primele focuri de armă s-au tras”.

Dillon a povestit jurnaliştilor cum în acel moment a luat un obiect ascuţiti pentru a marca „acea zi istorică în interiorul ceasului preşedintelui american”. A continuat prin a spune că, după cum îşi aminteşte, nimeni, nici chiar Abraham Lincoln nu ar şti de existenţa acestei inscripţii.

„Lincoln nu a ştiut niciodată de mesajul pe care îl purta în buzunar”, a spus Dillon. Brent Glass, directorul Muzeului Naţional al Istoriei Statului American a spus: „Este o latură personală a istoriei. Un ceasornicar obişnuit a decis să graveze acest text pentru ca o zi importantă a istoriei să poată fi amintită”.