Cainii care au dat totul pentru viata stapanilor

Nero, cainele-pompier. Pe 24 noiembrie 2013, focul a cuprins casa familiei Eliseo din New York. Cainele familiei, Nero, le-a trezit pe stapana lui si pe fiica ei-fata a mers prin fum si a iesit din casa, insa femeia, care avusese o operatie la sold cu trei saptamani in urma, nu a reusit si s-a retras intr-un dormitor de la etajul doi al casei.

A fost salvata cu ajutorul unei scari de doi vecini. Eroismului cainelui a venit intr-un moment crucial pentru salvarea vietii femeii. Dupa ce incediul a mai fost potolit de pompieri, femeia a inceput sa il caute pe Nero prin tot cartierul, crezand ca a scapat si el din casa. Din nefericire, cainele nu scapase, corpul sau gasindu-se carbonizat in casa… Tatal si stapanul lui Nero a marturisit atunci ca daca nu ar fi fost cainele si-ar fi pierdut si sotia si fiica-„am fost devastat exact ca si atunci cand mi-as fi pierdut propriul baiat”, a declarat domnul Eliseo. La scurt timp, familia a adoptat alt catelus exact din aceeasi rasa cu Nero. Viata a mers mai departe…

Troy, catelul-aparator. In noiembrie 2005, familia Doherty se afla la plimbare cu cei patru labradori, cand au fost atacati de un pitbull. Pitbullul s-a dus intai la cainele Cole, muscandu-l de labuta. Parintii lui Cole au incercat sa indeparteze pitbullul, insa cainele s-a napustit asupra lor. Apoi pitbullul s-a indeptat catre fiul familiei Doherty, micutul Ben, de doar 10 ani. Atunci, Troy, cainele lui Ben, a sarit in actiune: s-a luptat cu pitbullul ca un adevarat erou din filme pana cand a venit politia si l-a impuscat pe cainele atacator. Ranit grav, Troy a murit la scurt timp dupa ce au venit politistii. Mai tarziu, sotii Doherty si-au exprimat recunostinta pentru Troy si pentru devotamentul sau exceptional care le-a salvat baietelul si vietile lor.