Aranjamente florale pentru nunta

Florile sunt cele mai importante elemente in cadrul aranjamentului decorativ pentru nunta. Asa ca este recomandata alegerea unor flori care sa se potrivesca cat mai bine, atat cu tematica ceremoniei de nunta, cat si cu preferintele mirilor. Aranjamentele florale pentru nunta pot consta in : buchet de mireasa, buchet de flori pentru nasa, aranjamente florale pentru mesele invitatilor, aranjamente florale pentru lumanari, coronite de flori sau cosuri cu flori pentru domnisoarele de onoare, arcada de flori pentru intrarea din restaurant.

Cateva idei privind aranjamentele florale pentru nunti:

Folosirea culorilor intense. Accentueaza efectul dramatic al unui buchet de nunta mixt, folosind culori intense si flori aflate in diferite stadii de inflorire, incluzand mugurii. Nuantele de culori vii si stridente, cum ar fi cele de roz sau portocaliu vor fi folosite in centrul, in timp de nuantele mai inchise vor servi ca acompaniament pentru echilibrarea compozitiei. De asemenea, poate fi folosit si un design simplu, in doua culori.

Aranjamentele florale din trandafiri. Folosirea trandafirilor intr-un aranjament floral de nunta ofera intotdeauna un aspect deosebit si inspira o atmosfera romantica. Aceste flori au un efect unic, aproape magic asupra privitorilor. Pentru nunti, nuantele de crem si piersica accentueaza finetea si delicatetea compozitilor florale. In plus, trandafirii pot fi insotiti cu succes de alte plante naturale, de frunze sau chiar de fructe mici. Un aranjament mai casual. Un ansamblu floral compus din mai multe aranjamente florale mai mici este intotdeauna mai usor de gestionat si in plus, ofera larghete spatiului. Aceasta solutie reprezinta un mod eficient de a „imblanzi” florile proaspete, abia culese din gradina. Pot fi folosite si vase decorative cu modele colorate, in ton cu nuantele florilor din ele.

Pretutindeni numai alb. Un tip de aranjament floral pentru nunta care nu se demodeaza niciodata si cu care sigur iti vei impresiona invitatii este cel compus doar din flori albe. Trandafirii sunt poate cea mai buna alegere, dar pot fi utilizate orice tip de flori. Acest tip de aranjament poate servi si ca acompaniament pentru o piesa florala centrala, ce are nevoie sa iasa cat mai ult in evidenta.

O compozitie ampla si armonioasa. Aranjamentele florale rigide, cu flori cu tulpina lunga, pot fi uneori prea monotone. De aceea, pentru a conferi personalitate unui aranjament floral si pentru a-l face mai expresiv, este nevoie sa faci unele modificari. Indepartarea sau minimalizarea tulpinii si a frunzelor poate scote in evidenta calitatile estetice ale florilor, obtinand astfel un buchet inchegat si armonios. De asemenea, poti lasa florile sa atarne peste vasul in care sunt tinute pentru a oferi marime si consistenta. Daca esti in cautarea unui aranjament floral care sa tranforme ziua nuntii tale intr-un moment de neuitat, viziteaza Floricudrag.ro si vei avea parte de aranjamente florale de nunta si deosebite. Livrare gratuita in Bucuresti si Ilfov!