Aranjamente trandafiri originale – pe care le poti face acasa

Trandafirii reprezinta pentru multi cele mai frumoase flori, asa ca, fie ca i-ai crescut in gradina proprie, fie ca i-ai cumparat de la florarie am pregatit cateva idei originale ca sa te lauzi cu ei. Daca te-ai plictisit sa ii asezi stangaci trandafirii in aceeasi vaza preferata, iata cateva idei creative pentru aranjamente cu trandafiri.

O varianta minimalista este sa alegi un buchet monocrom de trandafiri, asezati intr-o galetusa lucioasa din inox. In plus, daca te simti creativ, poti sa personalizezi o galeata mai veche si sa o pictezi dupa cum iti dicteaza imaginatia.

Obtine un efect artistic, nepretentios aranjand trandafiri in culori complementare in cateva sticle vechi, transparente. Incepe cautarea in camara bunicii sau in pod. Cu cat designul sticlelor este mai deosebit, cu atat aranjamentul are un efect mai puternic. Eventual, poti personaliza respectivele sticle lipind paiete sau diverse accesorii pe dinafara acestora. Alt aranjament original il poti crea recicland un bol rotund, cum sunt acelea pentru pestisori, in care sa asezi lejer un buchet de trandafiri bicolori, in diferite etape de inflorire. Pentru un design de efect, alege un soi cu frunze bogate si pastreaza tulpinile lungi.

Daca vrei sa creezi o atmosfera romantica, invaluita de mister poti sa folosesti ca accesorii si lumanari parfumate. Cumpara un bol decorativ, umple-l cu apa pana la jumatate si apoi asaza in el lumanarile plutitoare, diverse forme si culori. Aranjanjeaza langa ele si trandafiri infloriti, cu tulpinile taiate exact sub floare si aranjamentul este gata.

Un ceainic vechi poate fi recipientul perfect pentru un buchet de trandafiri. Pentru un plus de stil, alege trandafirii astfel incat sa reflecte culorile din designul ceainicului.

Ca sa creezi un aranjament pentru centrul unei mese, taie tupinile trandafirilor chiar de sub floare si asaza ce a ramas intr-un bol umplut cu apa pana la jumatate. Aceasta tehnica functioneaza mai ales cand pentru cand trandafirii incep sa se lase. Pentru a da o nota mai sofisticata, poti sa imprasii cateva petale in jurul bolului.

Daca ai in rafturile bunicii niste cani cu un design mai fancy, elegant, scoate-le de la naftalina si pune cate un trandafir inflorit in fiecare. Grupeaza-le in centrul mesei si ai obtinut un aranjament vintage si neconventional. Poti sa combini mai multe stiluri de cani ori pahare sau poti sa folosesti unele din acelasi set, in functie de preferinte.