Respira in voie, fara griji, cu tratamente naturiste pentru tuse

Mai ales iarna sau dupa ce mancam cateva felii de pepene rece si incepem sa avem dureri de gat pot aparea manifestari ale racelii care se manifesta in prima faza prin iritati la nivelul gatului si tuse puternica. Tusea nu trebuie confundata cu o afectiune intrucat este doar un simptom al bolilor respiratorii.

Organismul incearca sa se apere de bacterii si sa elimine iritatiile cailor respiratorii pentru a nu se inmulti si mai mult virusii care le produc. Netratata la timp, tusea poate evolua de la una seaca, la una productiva si chiar la una cronica. Unele dintre cele mai simple metode de a scapa de tuse sunt vestitele tratamente naturiste pentru tuse fara efecte adverse si cu proprietati de calmare dovedite clinic. Pentru tusea seaca se recomanda tratamente naturiste pentru tuse pe baza de roua-cerului, care ataca microbii care determina tusea asociata bronsitei si astmului. Roua-cerului este un antibiotic puternic natural care poate sa distruga virusii raspunzatori de inflamarea gatului si nu le permite sa se inmulteasca.

Radacina de nalba e un alt tratament naturist pentru tuse, avand proprietati antiinflamatorii si reducand semnificativ durerile in piept resimtite in timpul tusei cronice. Taninul din radacina de nalba este un emolient al mucoasei, calmeaza iritatiile si reda pacientului respiratia normala de dinainte de inceperea tusei. Tusea productiva se amelioreaza daca se urmeaza tratamente naturiste pentru tuse cu iedera, foarte utila cand exista o nevoie de expectoratie. Mucoasa iritata va fi calmata in prima faza, apoi va fi aruncata in afara corpului prin tuse productiva. Impreuna cu tratamentele pe baza de iedera puteti lua si pe cele cu cimbru, care dezinfecteaza gatul si caile respiratorii, e un foarte bun expectorant si antimicrobian.

Faza cronica a tusei poate fi tratata cu plamanarica, un excelent antispastic care calmeaza tusea uscata, seaca si pe cea productiva. Este antispastica, calmanta, analgezica. Ceaiurile, care sunt cele mai dese forme de administrare a acestor tratamente, trebuie baute caldute si fara zahar pentru a avea efecte rapide de durata asupra gatului si cailor respiratorii.