Un dispozitiv unic te face sa simti cum este vremea acolo unde vei ajunge via avion

Va mai aduceti aminte de reclamele la cosmeticile pentru par in care o duduie tot ateriza pe diferite aeroporturi si coafura rezista, chiar daca ploua, batea vantul sau era o caldura de iti venea rau. Pentru ca pe tot globul temperaturile difera de la o zona la alta si clima nu e chiar asa de blanda prin toate partile, ar fi ideal sa putem sa stim dinainte cam ce ne asteapta cand ajungem la o anumita destiantie.

Cu ideea asta in minte, autoritatile de pe aeroportul Arlanda din Stockholm au pus la punct un spatiu special unde turistii pot simti cum va fi in noua lor destinatie la nivel de temperatura resimtita. Simulatoarele de vreme sunt deja active si pot fi utilizate pana cel tarziu la finele lui august 2015. Folosind date reale preluate de la diferite statii care furnizeaza temperaturile si clima, vremea dintr-o anumita zona, masinariile pot reda cu fidelitate starea vremii din locul unde ajungeti, creand un microclimat exact ca acela pe care il veti experimenta cand veti cobori din avion. Este foarte simplu sa alegi si hainele cu care te imbraci daca stii exact cum e clima unde ajungi, plus ca iti poti lua masuri de precautie in caz ca ai diverse afectiuni sau membri ai familiei tale au anumite boli care nu le permit sa mearga, de exemplu, intr-o clima prea umeda.

Senzatiei termice i se adauga si senzatii audio si vizuale, asa ca te poti trezi dintr-odata in desert, prin Alaska sau prin centrul New York-ului, un oras foarte aglomerat. Investitia merita pentru ca atrage deja multi curiosi, care vor sa vada cum e sa aduci destinatia la turisti si nu sa mearga turistul la destinatie. Pe viitor, astfel de masinarii pot sa fie puse in fiecare aeroport pentru a usura adaptarea oamenilor la noile conditii meteo din zona unde vor ajunge, fiind utile si pentru a vedea cum se comporta corpul cand se schimba clima.