Cat de importante sunt ziarele si mass- media

Informatia sau conceptul de informare nu mai este strain nimanui, avand in vedere ca suntem asaltati de un ocean de stiri - evenimente - reportaje - actualitati ce vizeaza persoane publice sau persoane fizice, oameni simpli sau oameni complicati, cu probleme sau fara. De cate ori ne lovim insa de tragedii, se pare ca ajungem sa nu mai avem incredere nici macar in vecinul de sub noi, invatam sa traim in scepticism si cu frica. Stirile de la ora cinci cel putin - par sa alimenteze aceste sentimente si chiar sa le amplifice.

In ziare Sebes nu gasim informatii atat de vascularizate insa tragediile au loc oriunde si oricand, iar simplul fapt ca le citim nu trebuie sa reprezinte si o insusire a lor. Aptitudinea ziarelor si ziaristilor de a retransmite realitatea cat mai aproape de substanta ei veridica constituie regula elementara a profesiei de gazetar si a oricarei publicatii. Realitatea ”asa cum exista ea pentru public” este un demers obligatoriu, dar nu coincide, de multe ori, cu realitatea de fapt sau cu cea publicistica. Prin mijloace comunicationale diferite, specifice, publicul poate fi atras, implicat în descoperirea adevaratei realitati mai favorabile propriei sale evolutii si optiuni. Ziarele - indiferent ca sunt tiparite sau online, ziare Sebes sau ziare din Alba - ele au un rol foarte important si anume formarea populatiei, oferirea unor suporturi educative, psihice, chiar psihologice, fiind un punct de sprijin extraordinar pentru populatie, deopotriva de important.

Lipsa ziarelor - lipsa informatiei din media, ar produce probabil la un moment dat o adevarata tragedie - un colaps al societatii, exact ca si in cauzl in care de exemplu - ar disparea peste noapte curentul electric sau nu am mai avea caldura pentru o zi - in timp de iarna. Lipsa informatiei si a ziarelor implicit - ar duce probabil la o mutenie sociala.

Nici n-o sa crezi asta!!

Este ceva incredibil la care nu numai ca nu ma asteptam, dar nici nu credeam ca este posibil, si iata ca mi s-a intamplat tocmai mie. Este ceva ce, daca vei afla, cu siguranta iti va schimba modul in care vezi lumea. Despre ce e vorba? E vorba despre cum tocmai te-am tinut in suspans si te-am facut sa citesti aceste cateva randuri. Asta fac toate agentiile de publicitate, orice este inclus in domeniul marketing, toti blogger-ii si toti oamenii de televiziune ca sa atraga atentia. Este un fel de “soc si groaza”, insa ceva mai de efect, pentru ca aceasta replica deja este luata in deradere de majoritatea oamenilor si nu-si mai face efectul asa cum ar trebui. Acesta este unul dintre cele mai bune moduri de manipulare a membrilor societatii indiferent de clasa sociala. Nu spun ca este ceva rau, chiar din contra! Daca nu ar exista astfel de mijloace de manipulare, nici nu am fi atenti la produsele care exista si de care ne putem folosi in viata de zi cu zi. Totusi, e important sa nu crezi tot ce auzi, vorba aia. De asemenea, e important sa fim atenti la anumite lucruri, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim atat de naivi cat sa ne lasam convinsi de orice vedem si auzim. Daca unui produs i se face reclama multa si de calitate, cu siguranta este un produs caruia se merita atentia pentru ca, implicit, companiei ii pasa de clientii sai si de promovarea produsului. Insa cel mai bine este sa cautam informatii reale, sigure, despre un lucru inainte sa investim in el.

Automate cafea si aparate vending Lavazza Pronto de la Nordexim Coffee Services

Solutia Pronto de aparate vending foloseste cafea boabe sau cafea instant si tehnologia Necta, liderul european in domeniul automatelor de cafea. Cu un raport optim pret-calitate pentru consumuri mari, aparatele vending din gama Lavazza Pronto sunt solutia de vending preferata a consumatorilor dinamici.

Lavazza Grande Ristorazione este un blend de cafea arabica si cafea robusta, obtinut din boabe de cafea cultivate in Africa, Asia si America de Sud. Fiind o cafea aromata, de tarie medie, Lavazza Grande Ristorazione este ideala pentru prepararea unui espresso tipic italian sau al unui cappuccino, in orice moment al zilei.

Din gama Pronto fac parte automatele Colibri, Brio 3, Kikko si Koro, aparate vending cu design modern si dotare tehnologica de varf, destinate consumatorilor dinamici, care prefera calitatea si fiabilitatea oferita de Nordexim Coffee Services.

Aceste automate de cafea functioneaza cu jetoane, monede sau bancnote si elibereaza rest. De asemenea, aparatele pot fi echipate cu sisteme electronice de chei magnetice, cu optiune de incarcare cu un numar limitat de pulsuri sau pot functiona la liber. Aparatele vending Lavazza Pronto pot fi conectate la reteaua de apa potabila, fiind dotate cu filtre speciale, sau pot fi operate autonom, cu rezervorul propriu de apa.

Automatul pentru bauturi calde Colibri este un automat cu design compact si modern si o autonomie de 180 de cupe, cu 6 selectii disponibile si preselectie zahar. Utilizeaza cafea boabe, lapte si ciocolata. Optiunile de bauturi calde oferite de aceste aparat sunt : espresso boabe, lung sau scurt, espresso boabe cu lapte, cappuccino, ciocolata calda si latte macchiatto. Este un aparat destinat locatiilor cu un trafic mediu de persoane.

Fabricat in Italia, aparatul vending Colibri respecta toate normele UE in domeniu si are dimensiunile de 750 mm inaltime, 490 mm latime, 410 mm latime si o greutate aproximativa de 38 de kg.

Brio 3 este un aparat vending de bauturi calde cu o autonomie de 300 de cupe si 14 selectii disponibile, cu preselectie de zahar. Destinat locatiilor cu trafic mare de persoane, aparatul foloseste simultan atat cafea boabe cat si cafea instant, in functie de comanda aleasa. Printre bauturile calde disponibile se numara: espresso boabe si espresso solubil, cafea cu lapte, boabe sau solubila, cappuccino boabe sau solubil, cappuccino cu ciocolata, latte macchiato, ceai, moccacino si ciocolata calda cu lapte.

Aparatul, cu optiune de racordare la reteaua de apa potabila sau cu rezervor propriu de apa, are dimensiunile de 760 mm inaltime, 540 mm latime, adancime reala de 585 mm si necesara de 1000 mm (cu usa deschisa), 800 mm inaltime stativ si aproximativ 67 kg greutate.

Kikko este solutia „grande” de aparate vending Lavazza cu o autonomie de 500 de cupe, 16 selectii disponibile si preselectie de zahar. Ca si Brio 3, acest aparat poate utiliza simultan atat cafea boabe cat si cafea instant si ofera optiuni identice de bauturi calde. In plus, Kikko poate oferi si espresso cu lapte, din cafea boabe sau cafea instant.

Fiind cel mai mare aparat vending din gama Pronto, necesita putin mai mult spatiu pentru dimensiunile de 1700 mm inaltime, 690 mm adancime reala, 1120 mm adancime necesara, 800 mm inaltime stativ si o greutate de 115 kg. Cea mai mica solutie din gama Pronto este Koro, semi-automat de ultima generatie destinat locatiilor cu numar redus de angajati si cea mai eficienta solutie pentru spatiile mai mici. Datorita dimensiunilor reduse, isi gaseste locul in orice locatie.

Koro utilizeaza cafea boabe sau cafea solubila si are 7 selectii disponibile in functie de cafeaua folosita. Optiunile de bauturi calde oferite sunt: espresso, cafea, cafea cu lapte, cappuccino si latte macchiato, toate disponibile in varianta boabe sau instant. In plus, Koro ofera si lapte sau ciocolata instant.

Cu rezervor propriu de apa, acest aparat vending este disponibil la doar 550 mm inaltime, 330 mm latime, 520 mm adancime si o greutate aproximativa de 27 de kg.

Toate aparatele vending de bauturi calde din gama Lavazza Pronto pot fi achizitionate cu echipamente si accesorii specifice incluse ( ex: pahare si paletine de unica folosinta).

Nordexim Coffee Services are ca obiect de activitate instalarea, verificarea si intretinerea automatelor cu ajutorul echipei tehnice proprii, aprovizionarea si igienizarea permanenta a automatelor dupa un orar stabilit de comun acord cu clientul si aduce know-how-ul specific business-ului de cafea afacerii tale.

Noi tendinte in moda masculina. Accentele toamna/iarna

Vara este pe sfarsite asa ca trebuie sa ne indreptam privirile spre noile tendinte 2015 din moda masculina pentru sezonul toamna/iarna ca sa fim la curent cu ultimele noutati. Daca ar fi sa ne luam dupa modelele care au defilat pe podumuri am putea afirma ca acest an este unul al transformarilor si al indraznelilor in materie de moda masculina. Acest lucru reiese din modificarea pieselor traditinoale pe care pana acum designerii nu indrazneau sa le modifice sau din renuntarea la culorile specifice barbatesti si abordarea unor nuante nonconformiste.

Daca ar fi sa ne referim ls stilul urban, putem afirma ca articolele vestimentare din denim sunt la mare cautare in aceasta toamne fie ca e vorba de camasa, geaca sau vestitii jeansi. Geaca de blugi devine un produs vestimentar care poate fi purtat nu numai pe post de geaca, ci si pe sub blazer, de exemplu. Cardiganele, camasile din blug vor fi piese de rezistenta pentru acest sezon. Exista designeri care intind nota pana la a purta camasa de blugi ca pe o camasa clasica potrivita pe sub un costum sau un sacou. Combinatii diverse de blug si piele, accesorii pe masura (esarfe, cravate) te vor ajuta sa creezi un outfit elegant si o tinuta in tendinte. Si cum denimul este in prim plan este normal sa amintim si de jeansi a caror popularitate este bine definita. In acest an se poarta blugii slim nu foarte stramti pe picior, dar nici la fel de largi ca cei clasici.

Ca si imprimeuri accentul cade pe flori si figuri geometrice. Imprimeurile florale, chiar daca erau cunoscute din 2014, anul acesta se merge pe o nota mult mai indrazneata, culori mai aprinse care lasa mult in umbra imprimeurile florale masculine de anul trecut. Daca nu esti adeptul florilor poti alege figurile geometrice (triunghiuri, cercuri, patrate, buline...) care se regasesc si ele atat pe tricouri, maiouri, hanorace, cat si pe costume si camasi pentru barbati. Daca ar fi sa caracterizam intr-un singur cuvant cel mai potrivit ar fi extravaganta.

Tinutele complet albe sunt la mare cautare continuandu-se o linie de anult trecut. In functie de anotimp poti adopta tinute in nuante diferite de alb, ceea ce cu siguranta va sublinia un stil original care urmareste liniile universale ale modei masculine. Costumele cu pantaloni scurti care s-au impus anul trecut sunt in mare voga si in 2015. O imbinare perfecta intre elementele sport si cele elegante care te lasa sa te exprimi liber si sa te faci remarcat.

Culorile sunt variate de la nuante deschise la cele inchise. Diferenta este ca sunt accentuate nuante mult mai aprinse fata de cele de anul trecut. Toti cei pasionati de moda si care doresc sa tina pasul cu noile tendinte, pot accesa magazinul online de haine pentru barbati Primo Emporio care reflecta cel mai clar accentele 2015 din moda pentru barbati.

Cica banii sunt ochiul dracului

Cand eram mai mica o intrebam pe bunica-mea ce sunt banii. Imediat ea se aprindea si incepea sa strige si sa se agite prin casa palavragind non-stop despre cum banii sunt ‘ochiul dracului’. Mi-a luat ceva vreme sa inteleg ca nu se referea la sensul religios al cuvantului, si mi-a luat mult mai mult sa realizez ca nu e deloc asa. Ce vina au banii? De obicei singurii oameni care zic ca banii sunt rai sunt oamenii care nu-i au deloc sau care au prea putini.

Tot aia sunt oamenii care condamna sistemul, hotii aia politicieni, scumpirea constanta a alimentelor si scaderea salariilor. Toti membrii familiei mele sunt genul asta de oameni si eu nu am inteles absolut de ce pentru ca eram prea mica sa fac legatura. Banii nu sunt rai. Banii nu sunt nici buni. Banii sunt doar niste hartii, niste unelte. Si nu, n-o zic la modul ala la care o zic unii ca si cum banii n-ar avea nici o importanta, ca-s doar niste hartii acolo. Banii sunt niste instrumente extrem de utile pe care trebuie sa stii sa le manuiesti. E ca si cum fiecare persoana ar fi un mecanic, daca nu stii sa folosesti piesele le ai degeaba si-ti vine sa le si arunci, nu? La fel e si cu banii. Cine nu stie ce sa faca cu ei, ajunge sa-i urasca.

Eu una ii iubesc, deci banuiesc ca ma descurc binisor sa-mi organizez finantele. Acestea fiind zice, nu prea cred ca banii au vreo vina in lumea asta, ci mai degraba persoanele din spatele lor. Si de multe ori se poate ca persoana vinovata pentru absenta banilor sa nu fie nimeni altcineva decat cel ce arunca vina asupra altora ca intr-un joc de pase.