Electricitatea

Oamenii din trecut nu numai ca se temeau de electritate pentru ca electrocuta si putea omori, ci si pentru ca era capabila sa produca boli. Rezultatele nedorite ale expunerii la raze X au dus la aceasta frica de electricitate. De asemenea si experimentele lui Thomas Edison, care promovau electricitatea pentru omorarea oamenilor si animalelor, i-au adus pe oameni sa le fie frica de electricitate.

Aceste temeri i-au adus pe oameni pana intr-acolo incat nu si-au electrificat casele si au stat la lumina lumanarii ani buni. Electricitatea a fost la un moment dat si cauza si remediu al unei boli numite neurastenie. Descoperita de George Beard in 1869, neurastenia era cauzata de dispozitivele electrice precum telefoanele si de telegraf. Folosirea lor continua putea scurta viata oamenilor si ii putea imbatrani mai devreme. De asemenea, ii facea mai obositi si mai slabi. Afectiunea era una comuna printre cei din clasa de sus, care o considerau la moda de vreme ce era o dovada clara ca isi puteau permite luxul lumii moderne.

S-a raspandit apoi si in randul celor din clasa de jos si deja era banala si a disparut 1930. Cumva electicitatea a fost intr-adevar leacul pentru neurastenie. Cel bolnav era vindecat prin aplicarea de socuri electrice de-a lungul corpului.