Fototapet, sticker decorativ sau lavabila? Care e mai bun si de ce?

Amenjarea peretilor din locuinta noastra se poate face in mai multe feluri. Depinde de buget, de inspiratia noastra, de imaginatie, de dorintele celor care vor locui in camerele decorate. La momentul actual solutii aflate la dispozitia decoratorilor nu sunt chiar asa de multe, insa se pot desprinde trei tipuri: decorare cu lavabila, cu fototapet si cu sticker decorativ. In functie de atmosfera pe care doriti sa o creati in casa puteti alege oricare dintre cele trei, atata timp cat respectati regulile de aplicare si aveti grija ca rezultatul final sa aiba un grad destul de mare de echilibru si de unitate.

Sa le luam pe rand. Lavabila este cea mai scumpa solutie si cea mai greu de aplicat, preturile pentru doar 12 metri patrati ajungand si la 1200 lei in cele mai bune cazuri. Rezistenta este scazuta, urmele pot aparea unde va asteptati mai putin, mizeria rezultata este una destul de mare, iar efortul depus pentru a aplica lavabila pe pereti este considerabil.

A doua solutie, fototapet, este mult mai eleganta, dar poate fi si mai scumpa decat lavabila. De exemplu, la doar 12 metri patrati aveti nevoie de 13 role de fototapet a cate 10 metri lungime si 0.53 metri pe latime, depinde si de calitatea lui. Preturile pot varia in functie de ce modalitate de imprimare a fost folosita si de tipul texturii, de rezolutia imaginii, asa ca pretul final poate sa fie chiar dublu fata de cel dat pe lavabila. Rezultatele sunt insa superioare, se poate curata imediat, e rezistent la spalari, nu exista urme, are suprafete cu microinsertii cu ajutorul carora peretii din spatele tapetului vor respira fara probleme, preintampinand astfel formarea mucegaiului.

In plus, fototapetul poate masca urme de murdarie si imperfectiuni ale zidurilor, este usor de personalizat, asa ca e o solutie mult mai buna decat lavabila. In fine, stickerul decorativ poate fi si el o solutie de luat in seama, insa trebuie stiut ca nu acopera 100% suprafata peretilor. Si stickerele decorative se pot imprima cu o imagine la alegere, se intretin usor, se pot sterge simplu, cu o carpa, rezista la socuri mici. Ca si fototapetul, si stickerul decorativ se aplica foarte simplu, fara a fi nevoie de interventia unui specialist.