Fototapet, sticker decorativ sau lavabila? Care e mai bun si de ce?

Amenjarea peretilor din locuinta noastra se poate face in mai multe feluri. Depinde de buget, de inspiratia noastra, de imaginatie, de dorintele celor care vor locui in camerele decorate. La momentul actual solutii aflate la dispozitia decoratorilor nu sunt chiar asa de multe, insa se pot desprinde trei tipuri: decorare cu lavabila, cu fototapet si cu sticker decorativ. In functie de atmosfera pe care doriti sa o creati in casa puteti alege oricare dintre cele trei, atata timp cat respectati regulile de aplicare si aveti grija ca rezultatul final sa aiba un grad destul de mare de echilibru si de unitate.

Sa le luam pe rand. Lavabila este cea mai scumpa solutie si cea mai greu de aplicat, preturile pentru doar 12 metri patrati ajungand si la 1200 lei in cele mai bune cazuri. Rezistenta este scazuta, urmele pot aparea unde va asteptati mai putin, mizeria rezultata este una destul de mare, iar efortul depus pentru a aplica lavabila pe pereti este considerabil.

A doua solutie, fototapet, este mult mai eleganta, dar poate fi si mai scumpa decat lavabila. De exemplu, la doar 12 metri patrati aveti nevoie de 13 role de fototapet a cate 10 metri lungime si 0.53 metri pe latime, depinde si de calitatea lui. Preturile pot varia in functie de ce modalitate de imprimare a fost folosita si de tipul texturii, de rezolutia imaginii, asa ca pretul final poate sa fie chiar dublu fata de cel dat pe lavabila. Rezultatele sunt insa superioare, se poate curata imediat, e rezistent la spalari, nu exista urme, are suprafete cu microinsertii cu ajutorul carora peretii din spatele tapetului vor respira fara probleme, preintampinand astfel formarea mucegaiului.

In plus, fototapetul poate masca urme de murdarie si imperfectiuni ale zidurilor, este usor de personalizat, asa ca e o solutie mult mai buna decat lavabila. In fine, stickerul decorativ poate fi si el o solutie de luat in seama, insa trebuie stiut ca nu acopera 100% suprafata peretilor. Si stickerele decorative se pot imprima cu o imagine la alegere, se intretin usor, se pot sterge simplu, cu o carpa, rezista la socuri mici. Ca si fototapetul, si stickerul decorativ se aplica foarte simplu, fara a fi nevoie de interventia unui specialist.

Mituri contestabile despre mancare pe care probabil ca le crezi

Daca bem foarte mult lapte ne ajutam sistemul osos. Toata lumea stie ca laptele baut in cantitati mari ne poate ajuta oasele sa fie mai puternice, permitandu-ne sa crestem mari si puternici. Pana la urma calciul este bun pentru noi si laptele contine cantitati mari de calciu. Din nefericire, adevarul e un pic mai complicat de atat.

Un studiu recent facut pe 61.400 femei si 45.300 de barbati, in care s-au cercetat dietele fiecarui grup studiat, a scos la iveala faptul ca, dupa mai bine de 11 ani de cercetari, laptele baut in cantitati mari era asociat cu rate ale mortalitatii ridicate in randul ambelor sexe. Fracturile osoase aveau sanse mai mari sa se produca in randul femeilor. Doamnele care beau mai mult de trei pahare pline cu lapte pe zi puteau sa moara mai repede si sa sufere de fracturi osoase la nivelul soldului. Aceste pericole pot sa se datoreze zaharului, lactozei si galactozei, care accelereaza imbatranirea si inflamatia, sporind stresul oxidativ. Interesant este faptul ca atunci cand se consuma cantitati mari de lapte riscul de fractura creste, iaurtul sau produsele pe baza de fermentatie a laptelui nu produceau acest tip de fracturi. De ce? Pentru ca prin fermentatie scade continutul de lactoza din produsele obisnuite. Nu e nici un indiciu care sa sugereze faptul ca mult lapte va poate feri de osteoporoza si alte boli ale sistemului osos.

Riscul de cancer la prostata si ovare creste si el odata cu un consum mare de lapte, doua sau trei pahare fiind mai periculoase decat un kilogram de carne de porc. Asa ca, daca vreti sa fiti sanatosi, nu beti mai mult de un pahar de lapte pe zi.

Sfaturi de respectat atunci cand vreti sa faceti renovari birouri

Biroul este locul unde petreceti cea mai mare parte din zi, fie ca sunteti la locul de munca, fie ca sunteti acasa. In functie de cum il amenajezi si cum il intretii, biroul te poate ajuta sa fii mai productiv sau poate sa iti „puna bete in roate” atunci cand ai nevoie de concentrare maxima. Un birou primitor inspira o stare de siguranta si da incredere celor care lucreaza la el, asa ca productivitatea va fi mai buna in functie de ce fel de renovari birouri se fac de-a lungul timpului.

Inainte sa va apucati sa transformati un birou e bine sa va asterneti pe o foaie orice idei va vin in minte si sa selectati doar cateva dintre cele mai bune. Cum renovarea nu se face dupa ureche, pasul urmator ar fi sa contactati o firma specializata in renovari birouri cu ajutorul careia veti putea lua cele mai bune decizii de implementare a ideilor dvs. Intrucat lucrarile de renovare nu mai sunt chiar asa de multe, firmele sunt tentate la inceput sa ceara un pret cam piperat, asa ca trebuie sa devii un bun negociator si sa scazi pretul cat poti de mult, dar sa nu renunti la calitate. Dupa ce ati batut palma cu firma de renovari e bine sa supravegheati indeaproape fiecare pas facut de muncitori si sa va exprimati parerile obiective ori de cate ori vedeti ceva care nu va convine. Instalatiile sanitare si electrice sunt deosebit de importante in economia unui birou, asa ca trebuie sa aveti mare grija cum anume sunt refacute. De asemenea, nu trebuie sa faceti rabat de la calitate nici in cazul materialelor.

Un material de proasta calitate va arata prost, nu va rezista mult, va stirbi din designul biroului si nu va putea fi intretinut in mod normal. Nu in ultimul rand, finisajele sunt un alt lucru de urmarit la renovare, intrucat orice imperfectiune „la vedere” poate sa distruga complet un design bine gandit si lucrat cu cea mai mare atentie.

Povesti uimitoare ale unor oameni salvati de Facebook

Lois Shelton. In februarie 2015, Lois Shelton, de 75 de ani, se deplasa prin bucatarie cand a cazut pe jos dupa ce s-a impiedicat de niste scari. Nu isi putea folosi mainile sa se ridice, nu avea telefonul la indemana, pentru ca era in alta camera. Din fericire, ea se afla la doar cativa pasi de computer si contul de Facebook era deschis. A scris rapid la tastatura ca are nevoie de ajutor si ca a cazut.

Dupa cateva minute, oamenii au inceput sa comenteze. Nora femeii a vazut postarea si i-a alertat pe vecinii doamnei, care au patruns in casa si au reusit sa o gaseasca pe femeie. Batrana a fost internata si a scapat fara probleme majore. Daca nu era Facebook, femeia putea sta pe podea, neajutorata, peste doua saptamani. Baiatul de 16 ani din Oxfordshire, Anglia. In aprilie 2009, un baiat de 16 ani din Oxfordshire, Anglia, vorbea pe Facebook cu o prietena care locuia la 5.8000 kilometri in Maryland. Tanarul i-a marturisit fetei ca se va sinucide. Ingrijorata, fata i-a spus mamei sale ce voia sa faca tanarul. Femeia a sunat instant la politie, pentru ajutor. Politia din Maryland a sunat la Casa Alba, apoi a reusit sa ia legatura cu ambasada engleza din Washington.

De acolo a urmat Scotland Yard, pentru ca la final sa afle si Oxfordshire Police Department. Politistii au cautat la opt adrese si au dat peste baiat, care deja luase o supradoza. A fost dus la spital, la doar trei ore dupa ce a vrut sa-si faca rau, a fost pus pe picioare si s-a recuperat perfect. Totul gratie Facebook.

Alegerea meniului la botez

Botezul unui bebelus este un prilej de sarbatoare si cu siguranta parintii doresc ca acesta sa ramana in inima tuturor ca si o amintire placuta. Indiferent ca alegi sa faci un botez cu o anumita tema sau ca vrei un botez clasic, ca vrei sa ai parte de diverse momente artistice sau sa cante muzica pana in zori, de un lucru nu trebuie sa uiti, mai bine zis un aspect care conteaza enorm, iar acesta face referire la un meniu botez.

Placerea de a alege meniul la botez le revine parintilor desigur, insa nu trebuie sa ne gandim numai la propriile gusturi ci si la ce se mananca cel mai des, ce fel de mancare este mai popular. Desigur la antreu trebuie sa fiti prudenti ca si parinti daca alegeti un meniu mai simplu sau unul mult prea clasic. In prezent cele mai indicate sunt ruladele, dar si diversele preparate din carne, din ficat de pasare sau branzeturi. Insa atunci cand alegeti meniul pentru botez ideal este sa tineti cont si de restaurante Bucuresti, de pozitionare, dar si de capacitate. alegerea measinaniului la botez insa se poate dovedi a fi anevoioasa atunci cand ambii parinti au gusturi diferite si mai ales daca invitatii vin din categorii de varsta diferite si idn contexte sociale diferite. De exemplu, nu poti alege un meniu de botez cu somon si diverse specialitati facute pasta sau file, nu poti alege legume de un soi mai putin cunoscut, daca majoritatea celor prezenti la botez sunt persoane ce provin din mediul rural.

Un meniu mai sofisticat se preteaza unui grup de invitati mai tanar, care este deschis la nou si nu face mofturi in fata unor elemente mai putin cunoscute. Restaurantele insa - mai ales cele din Bucuresti au un meniu variat, din care puteti alege intotdeauna cele mai potrivite sortimente.

Electricitatea

Oamenii din trecut nu numai ca se temeau de electritate pentru ca electrocuta si putea omori, ci si pentru ca era capabila sa produca boli. Rezultatele nedorite ale expunerii la raze X au dus la aceasta frica de electricitate. De asemenea si experimentele lui Thomas Edison, care promovau electricitatea pentru omorarea oamenilor si animalelor, i-au adus pe oameni sa le fie frica de electricitate.

Aceste temeri i-au adus pe oameni pana intr-acolo incat nu si-au electrificat casele si au stat la lumina lumanarii ani buni. Electricitatea a fost la un moment dat si cauza si remediu al unei boli numite neurastenie. Descoperita de George Beard in 1869, neurastenia era cauzata de dispozitivele electrice precum telefoanele si de telegraf. Folosirea lor continua putea scurta viata oamenilor si ii putea imbatrani mai devreme. De asemenea, ii facea mai obositi si mai slabi. Afectiunea era una comuna printre cei din clasa de sus, care o considerau la moda de vreme ce era o dovada clara ca isi puteau permite luxul lumii moderne.

S-a raspandit apoi si in randul celor din clasa de jos si deja era banala si a disparut 1930. Cumva electicitatea a fost intr-adevar leacul pentru neurastenie. Cel bolnav era vindecat prin aplicarea de socuri electrice de-a lungul corpului.